joi, 4 mai 2017



                               5 propuneri de activități 
                           Școala altfel (gimnaziu)

1. Vizitarea unor muzee și case memoriale, pentru a le îmbunătăți cultura generală și a ști cât mai multe informații  despre marii autori și poeți români care au înflorit literatura română.

2. Activități de voluntariat , cel mai important lucru pe care ți-l poate oferi activitatea de voluntariat este faptul că îi învață pe copii să  lucreze în echipă , cum să socializeze și să se cunoască pe sine. De exemplu, să doneze alimente și haine unor copii din centre din plasament sau unor bătrâni din azil. Aceștia , vor învăța că e bine să dăruiască din ceea ce au ei ; vor învăța să își ajute  comunitatea în care să îți facă plăcere să trăiești încă zeci de ani făcând ceva util cu prea plinul sufletesc specific vărstei și își vor  forma deprinderi sanatoase.

3. Vizite în natură excursia înseamnă plimbare sau călătorie făcută, de obicei în grup, pe jos, alături de domnii profesori, în scop educativ, sportiv, recreativ . prin excursii și drumeții copiii învață să se comporte în grup, să protejeze mediul și să se destindă. Acestea aduc o contribuție însemnată la realizarea sarcinilor activităților de educație fizică, astfel urmarindu-se   să formeze și să dezvolte calități motrice și voliționale, cum ar fi: hotărârea, perseverența, tenacitatea, corectitudinea, curajul, voința, stapanirea de sine, disciplina, simțul estetic, încadrarea în colectiv.

4. Teatru și muzică,  muzica joaca un rol de prima importanță în educația comportamentului elevilor , așa cum arata marele filosof Platon in “Statul”. Asadar, acesta afirma ca atunci când “modurile muzicii se schimba, legile de bază ale statului se schimba odată cu ele”, punând in relație muzica cu întregul mecanism de funcționare.
Prin participarea la un spectacol de teatru, prin interpretarea unui rol, elevul  surprinde pe cei din jur, dar mai ales pe sine însuși, aflându-și astfel limitele și reușind să se desprindă de cotidian.

5. Activități sportive, pe lângă faptul că menține corpul în formă și organismul sănătos, sportul influențează și latura socială a copilului. Copiii timizi au ocazia să capete încredere în ei  și învață să se exteriorizeze, în timp ce micuții mai nervoși își pot exersa autocontrolul și urmarea regulilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu